OGIBiz Website

Menu
2841026
Space
2845546
Main Description
2845547

Εξοπλισμός ιατρείου

Horizontal Image Area
2845550

PRP ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) είναι μια σύγχρονη θεραπευτική επιλογή για τραυματισμούς τενόντων όπως η επικονδυλίτιδα, η τενοντοπάθεια του Αχιλλείου τένοντα ή η τενοντίτιδα του γόνατος, καθώς και για διάφορες βλάβες των αρθρώσεων.

Οι τένοντες είναι οι δομές μέσω των οποίων ενώνονται οι μυς με τα οστά. Συχνά δέχονται έντονες καταπονήσεις με συνέπεια κάποιον σημαντικό τραυματισμό τους. Λόγω της μειωμένης αιμάτωσής τους, η ικανότητα επούλωσης των βλαβών τους είναι περιορισμένη.

Η θεραπεία με PRP εφαρμόζεται σε περιπτώσεις τενόντιων τραυματισμών, στις οποίες η συντηρητική θεραπεία με αντιφλεγμονώδη, φυσικοθεραπείες και τοποθέτηση νάρθηκα έχει αποτύχει. Για τους περισσότερους ασθενείς, η θεραπεία με PRP προσφέρει μια αξιόπιστη και ασφαλή εναλλακτική λύση και μπορεί να οδηγήσει στην αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή του PRP;

Χρησιμοποιούμε μια μικρή ποσότητα αίματος του ασθενή, την τοποθετούμε στην φυγόκεντρο όπου γίνεται φυγοκέντρηση και έτσι λαμβάνουμε το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στη συνέχεια εγχύουμε με ένεση τα αιμοπετάλια στην πάσχουσα περιοχή. Εκεί τα αιμοπετάλια ελκύουν ουσίες γνωστές ως (αυξητικοί παράγοντες), που συμβάλλουν στην επούλωση του ιστού.

Οι ασθενής αναμένεται  να παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων τους, ελαχιστοποίηση ή και διακοπή της χρήσης φαρμακευτικών παραγόντων όπως τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και οι εγχύσεις κορτιζόνης, αποφυγή σε πολλές περιπτώσεις της χειρουργικής επέμβασης και ανάκτηση της λειτουργικότητάς τους.

Horizontal Image Area
2845552

Πελματογράφημα - μελέτη βάδισης

Το πελματογράφημα είναι ένα μηχάνημα με χιλιάδες αισθητήρες, που όταν το πέλμα βρίσκεται στην επιφάνειά του καταγράφει τις πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο. Το μηχάνημα είναι συνδεδεμένο με υπολογιστή για να την καταγραφή και την ανάλυση.

Υπάρχουν δύο τύποι μέτρησης πιέσεων.

Η δυναμική στην οποία καταγράφονται οι πιέσεις που δέχεται το πέλμα κατά τη βάδιση και η στατική όταν είστε σε όρθια στάσιμη θέση  και τα πέλματα δέχονται φόρτιση από το βάρος του σώματος.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία μέτρησης είναι δυνατή η διάγνωση παθήσεων του ποδιού καθώς και διαταραχές στην ορθοστασία και την βάδιση που προκύπτουν από δυσπλασίες της σπονδυλικής στήλης, των ισχίων και των γονάτων.

Έτσι καθίσταται δυνατή η διόρθωση και η θεραπεία συμπτωμάτων και παθήσεων με την χρήση ορθωτικών πελμάτων.

Horizontal Image Area
2845551

Θεραπευτικά πρωτόκολλα με SOLARIUM

Το SOLARIUM είναι μια συσκευή με λάμπες που εκπέμπουν ακτινοβολία στο σώμα, παρόμοια με αυτή που δεχόμαστε από τον ήλιο, η οποία συμβάλλει στο μαύρισμα του δέρματος.

Οι λάμπες του Solarium εκπέμπουν πυκνή υπεριώδη ακτινοβολία (UVA). Στην πραγματικότητα μπορούν να εκπέμπουν UVA έως και πέντε φορές ισχυρότερη από όσο ο μεσημεριανός ήλιος του καλοκαιριού. Η UVA ωθεί τα κύτταρα να παράγουν την χρωστική ουσία μελανίνη, με αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζεται μαυρισμένο.

Το Solarioum Ultrasun i8 που διαθέτει το ιατρείο μας δεν εκπέμπει βλαβερή ακτινοβολία UVC και έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Επιδράσεις του Solarium :

- προκαλεί μείωση μυαλγιών και ρευματικών προβλημάτων

- αύξηση και παραγωγή της βιταμίνης D3 που είναι υπεύθυνη για την υγιή κατάσταση των οστών και των σωστών αποθεμάτων ασβεστίου στον οργανισμό μας.

- έχει θετική επίδραση στην θεραπεία κατά της οστεοπόρωσης

- μείωση καρδιακών και αγγειακών παθήσεων

-μείωση της πίεσης του αίματος

- θεραπεία νευροδερματίτιδας

- ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος

- έχει θετική επίδραση στον μεταβολισμό, την αρτηριακή πίεση και το επίπεδο της χοληστερόλης

- αισθητικό μαύρισμα

- η μεγαλύτερη όμως επίδραση που φαίνεται να έχει η έκθεση στην ακτινοβολία του Solarioum αφορά την ψυχική μας διάθεση, γινόμαστε πιο χαρούμενοι, δείχνουμε μεγαλύτερη ενεργητικότητα, και αποτελεί ένα θαυμάσιο μέσο κατά του άγχους και της κόπωσης.

Αποφύγετε το Solarium αν...

- Έχετε προβλήματα με αιμοφόρα αγγεία ( φλεβίτες κλπ.)

- είστε έγκυος ή θηλάζετε

- έχετε πληγές

-έχετε προβλήματα υπέρτασης ή υπότασης

- κατά την διάρκεια της περιόδου για τις γυναίκες.

Επίσης το Solarium Ultrasun i8 διαθέτει και πλατφόρμα Power plate που συμβάλλει :

- στην βελτίωση της οστεοπόρωσης

- στην αύξηση της μυϊκής ενδυνάμωσης

Space
2845553
Footer
2841031

  

        

Στοιχεία επικοινωνίας

 Λ. Μεσογείων 254 Χολαργός Αττικής (στάση μετρό Χολαργός)

 210 6536877

 6944363534

 michalispapas@gmail.com

Ωράριο Ιατρείου - Ραντεβού

ΑΝΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ

ΔΕΥΤΈΡΑ        9:00 – 13:30 & 17:30 – 21:00
ΤΡΙΤΗ              9:00 – 13:00 & 17:30 – 21:00

ΤΕΤΑΡΤΗ         9:00 – 13:30
ΠΕΜΠΤΗ          9:00 – 13:30 & 17:30 – 21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    9:00 – 13:00 & 17-30 – 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ- ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΉ ΕΚΤΟΣ

τα ραντεβού για SOLARIUM  θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο του ιατρείου

Sitemap

Αρχική

Παθήσεις και αντιμετώπιση

Εξοπλισμός ιατρείου

Άρθρα

Γιατί εμάς

Photo gallery

Eπικοινωνία